Nieuwkoper aangehouden

Regio – Een 45-jarige Nieuwkoper is dit weekend aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij “een ernstig zedenmisdrijf”, waar een vrouw uit Breukelen slachtoffer van is geworden.

Het misdrijf vond afgelopen donderdagochtend plaats bij de Kanaaldijk West in Breukelen. De vrouw deed aangifte, waarop direct een grootschalig opsporingsonderzoek werd gestart door de politie. Dat onderzoek vond plaats in het bosgebied rond de Bosdijk bij Nieuwer ter Aa.

Toen was nog onbekend waar de rechercheurs naar zochten. Inmiddels is duidelijk dat de politie daar enkele spullen in beslag heeft genomen en naar aanleiding van dit onderzoek kon dit weekend dus de 45-jarige verdachte worden aangehouden.

De man zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Getuigen

Het onderzoek is nog altijd in volle gang. De politie vraagt getuigen zich te melden. De vrouw werd donderdag rond 9.15 uur op de Kanaaldijk West door een man aangesproken, volgens de politie is het mogelijk dat voorbijgangers dat hebben gezien.

Ook zoekt de politie naar getuigen die die ochtend tussen 9.00 en 10.00 uur een grote auto met een grote laadbak hebben zien staan. Alle tips die mogelijk in verband staan met het zedenmisdrijf, zijn welkom bij de politie.

Geef uw informatie door via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.