Nieuwkoop op de gevel

Nieuwkoop – Het verhaal over Nieuwkoop, de geschiedenis en de natuur is in beeld gebracht op de gevel van Dorpsstraat 79 in Nieuwkoop.

Wethouder Antoinette Ingwersen onthulde 5 februari de nieuwe gevel.
Ingwersen: “De uitstraling van deze gevel is één van de verbeterpunten die is genoemd in de schouw van augustus. Met deze aankleding zorgen we voor een verrassende entree van het dorp en voor informatie voor de recreant. Samen met ondernemers, eigenaren en andere betrokkenen pakken we diverse acties op ter verbetering van de uitstraling en beleving”.
Centrummanager Audrey van Doornspeek vertelt: “Ik ben op zoek gegaan naar treffende beelden die de gemeente en het dorp Nieuwkoop goed weergeven. Op mijn vraag aan het Historisch genootschap welke beelden Nieuwkoop vertegenwoordigen, raakten de vrijwilligers niet uitgepraat! De legende van het wapen van Nieuwkoop, eeuwenoude vondsten, het belang van de visserij, het boerenleven, het rietsnijden, de smederijen, enz. Samen zochten we naar foto’s van vroeger die de geschiedenis goed weergeven. Natuurfotograaf Maarten Koch zorgde voor de natuurfoto. Op de facebookpagina ‘Nieuwkoop: toen en nu’ kwam ik prachtige beelden tegen. Eén van die foto’s ziet u ook op de gevel, de broertjes Blom. Met dank aan de fotograaf Edgar van Aalst. Het is mooi om te ervaren hoe trots de Nieuwkopers zijn op hun dorp van toen en nu.” Nicolette Schuur van Beeldschrift ontwierp de plattegrond van het dorp die naast de foto’s staat. Hierop staan in 3D historische gebouwen.
Dit is één van de activiteiten vanuit het centrummanagement en is een mooie samenwerking van lokale  partners; de eigenaar van het pand, de huurders Univé en ING, de gemeente Nieuwkoop, Nieuwkoop 750 jaar.