Nieuwe koers voor ‘t Vliegend Paard

Nieuwkoop – Ze zijn al 37 jaar het gezicht van Eetcafé ‘t Vliegend Paard. Joop en Kitty Baartman. Joop is inmiddels 65 en vindt het tijd worden om het wat rustiger aan te doen en ook  Kitty wil wat meer van haar kleinkinderen gaan genieten.

Dochter Marina neemt het stokje van haar ouders over. Ze heeft er lang over getwijfeld, Marina. De 34-jarige Nieuwkoopse heeft 2 kleine kinderen, dus het vraagt ook wel wat van het thuisfront om deze stap te zetten. ,,Mijn man staat er helemaal achter’’, vertelt ze. Kitty zegt dat zij bij Marina thuis gaat oppassen. ,,De rollen zijn omgedraaid. Zij is vaker hier, ik vaker daar.’’ Joop glimt: ,,Ik ben er trots op dat mijn kind het overneemt.’’ Marina heeft plannen. De komende 3 weken is ‘t Paard gesloten. Dan
wordt het pand opgeknapt. ,,Ik ga niet zo gek veel veranderen hoor’’, zegt ze, ,,het blijft hier de uitstraling houden van een bruin café. Dat past ook bij het pand, maar alles wordt opgefrist. Ook komt er een nieuwe keuken, met moderne apparatuur.’’  Ze voegt eraan toe dat ze met een nieuwe kaart gaat werken. ,,Ik wil meer bistro zijn dan eetcafé.’’ Ze wil zich ook meer gaan toeleggen op brunches en de feesten en partijen, die haar ouders de laatste jaren hebben afgebouwd, kunnen wat haar betreft weer besproken worden. ,,Daar heeft ze zin in’’, zegt Kitty. Ook de vertrouwde gezichten achter de bar: Aag en Joke blijven er werken en zo lang Joop en Kitty nog boven ‘t Vliegend Paard wonen, zullen ze niet helemaal uit beeld verdwijnen.