Nieuwe hotspots hondencampagne

Nieuwkoop – Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed!

Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom geeft de gemeente met deze campagne extra aandacht aan het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.
Onze handhavers controleren altijd al of de regels op hondenbeleid worden nageleefd. Tot het einde van het jaar komt u de handhavers vaker tegen, met name op de zogenaamde hotspotlocaties. Op de hotspotlocaties hangen we (tijdelijk) borden op, controleren we extra en we geven een boete bij overtredingen. Deze keer controleren we op de volgende drie hotspotlocaties:
– Maarten Freeke Wije, Nieuwkoop
– Argonnestraat, Ter Aar
– Van Wassenaerstraat, Langeraar
Geef locaties door
Kent u een plaats waar veel hondenpoep ligt (hotspotlocatie)? Laat het de gemeente Nieuwkoop weten! Zo kunnen ze gerichter controleren en hondenbezitters die zich niet aan de regels houden hierop aanspreken. Hotspots geeft u door via www.verbeterdebuurt.nl. Locaties die vaak doorgegeven worden nemen ze de volgende keer op als hotspotlocatie.
Hoe zat het ook alweer?
– Hondenpoep altijd en overal in de bebouwde kom opruimen.
– Honden zijn niet toegestaan op speelvelden, schoolpleinen en sportvelden
– Honden altijd aanlijnen (behalve in de losloopgebieden).