Nieuwe expositie

Nieuwkoop – Sinds de afgelopen week is er weer een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop.

Na de olieverfschilderijen van Sylvia Heeren-van Wingerden is het nu de beurt aan de foto’s van Els Frehé. Zij verzorgt dit najaar de eenentwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012. De fotografie heeft, voor zover Els kan herinneren, altijd een grote rol gespeeld. In haar jeugd werd alles binnen het gezin door haar vader met de camera vastgelegd en als puber begon Els zelf ook met fotograferen.
Reeds in 1992 exposeerde Els voor het eerst in ‘t Reghthuys in Nieuwkoop. Toen werd door fotograaf Hans van Ommeren al de nadruk gelegd op haar bijzondere manier van kijken. “Wat een ander niet ziet valt haar op en legt ze voor ons vast”. Els heeft lange tijd vastgehouden aan de analoge fotografie maar ging kort geleden toch overstag en begon met de digitale fotografie. Een ding is niet veranderd; nog steeds zijn haar foto’s onbewerkt! Wat ze ziet en fotografeert is ook te zien op de foto’s.
Reizen is haar grote passie en daarbij is contact met de lokale bevolking voor haar heel belangrijk. Dit gaat haar goed af want ze kan zich in vijf talen goed redden. Portretten maakt ze uitsluitend met toestemming en in deze expositie zijn foto’s te zien uit Cyprus, Marokko, Guatemala, Laos, Kaapverdië, Cuba en Oman. Op een aantal fotoś brengt ze delen van vissen of ijzer op een zodanig surrealistische manier in
beeld dat het de aandacht trekt.
Helaas in een officiële feestelijke opening van de expositie in deze Corona tijd niet mogelijk maar hierbij bent u van harte uitgenodigd om even binnen te lopen in het centrum aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop en te genieten van de foto’s van Els.