Nieuwe expositie bij Bakker en De Vos

Nieuwkoop – Bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, wordt vanmiddag (vrijdag 19 januari) om 16.30 uur een nieuwe expositie geopend.

Werk van Therese

Deze tentoonstelling, de zestiende sinds de opening van de praktijk in Gezondheidscentrum de Vijver aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop, volgt op die van de Nieuwkoopse fotograaf Pim Bakker wiens prachtige sportfoto’s de laatste maanden te zien waren in de praktijk. Nu is het de beurt aan Therese van Straten-Koenders en Cobi Langerak-Bot, beiden woonachtig in Woerdense Verlaat, om het centrum gedurende enige maanden op te fleuren met hun kunstwerken

Therese heeft, na een druk werkzaam leven, haar hobby schilderen weer op gepakt. Zo heeft ze de smaak weer te pakken gekregen nadat ze een cursus fijn schilderen met olieverf had gevolgd en is ze zich verder gaan ontwikkelen op het gebied van de fotografische schilderkunst. Inspiratie haalt ze uit haar omgeving, , foto’s van dieren, vakantie foto’s of stillevens die ze op het doek of het paneel een eigen gezicht geeft. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby die ze met veel plezier beoefent en maakt ze naast het vrije werk ook werken in opdracht en dat schenkt haar veel voldoening. Naast het schilderen is ook het maken van beelden een grote hobby van Therese.

Cobi heeft tekenen altijd erg leuk gevonden, maar is pas serieus met deze hobby begonnen na een workshop 6 jaar geleden. Aanvankelijk was het wel een beetje griezelig maar het gaf haar veel voldoening als het lukte om op papier te zetten wat ze in haar hoofd had. Ze begon te werken met pastelkrijt, maar momenteel werkt ze vooral met acrylverf. Ze is gefascineerd door Griekenland, de geschiedenis en haar mensen en dat is dus ook het grootste thema van haar schilderijen. Daarnaast vindt ze het een uitdaging om familieleden en hun huisdieren te schilderen. Cobi is best wel trots op haar werk en wil het daarom via deze expositie een keer aan meerdere mensen laten zien.

Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom bij de opening waarna, onder het genot van een hapje en een drankje, de expositie bekeken kan worden. Uiteraard kunt u ook in de weken daarna gewoon even binnen lopen in de praktijk om een kijkje te nemen.