Nieuwe dienstregeling 2020

Regio – Op zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling in.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen voor de gemeente Nieuwkoop?
Buslijn 101 Nieuwkoop-Woerden
Er komt een betere aansluiting op de treinen naar Woerden. In de middagspits rijden er twee ritten richting Woerden én een extra rit richting Nieuwkoop. Dit biedt voor scholieren en forenzen van/naar Utrecht meer en betere reismogelijkheden.
Nieuwe sneldienstlijn 247 (Ter Aar, Nieuwveen, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn Station)
Met lijn 247 worden drie ritten in de ochtendspits aangeboden. Deze ritten vertrekken vanaf de halte Jacobswoude/N207, waar ook R-net 470 stopt, richting Alphen aan den Rijn. Via Ter Aar rijdt de bus naar Nieuwveen en via de provinciale weg naar Nieuwkoop en station Alphen aan den Rijn. De ochtendritten sluiten mooi aan op de trein naar Leiden en Gouda.
Buslijn 147 (Langeraar – Alphen aan den Rijn)
In de ochtendspits worden er nu 3 ritten geboden die vanaf Langeraar starten en twee haltes in Langeraar aandoen en via Nieuwveen en Nieuwkoop naar Alphen aan den Rijn rijden. Deze lijn rijdt vanaf 15 december niet meer door Langeraar. De reden is dat het aantal instappers te laag is vanuit Langeraar.
Lijn 182 (Alphen aan den Rijn Station – Leiden Centraal Station, via Ter Aar)
De route door Hoogmade vervalt, voortaan wordt er buitenom over de provinciale weg gereden. De doorgaande reizigers met name uit Alphen aan den Rijn en Ter Aar zijn sneller in Leiden en andersom. Hiermee wordt de route tussen Woubrugge en Leiderdorp gelijk aan lijn 183.
Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/zuidholland.