Nieuwe concertserie ‘t Reghthuys

Nieuwkoop – Na een mooi en sfeervol afgelopen seizoen is alweer tijd voor een een volgende serie van mooie sfeervolle muziekavonden bij ‘t Reghthuys.

Voor het komende seizoen heeft de organisatie weer een prachtig en divers programma samengesteld. Er zal tijdens vijf zaterdagavonden volop te genieten zijn. Alle concerten zijn in ’t Reghthuys, Reghthuysplein 1 te Nieuwkoop. Steeds op zaterdagavond om 20:00 uur (zaal open 19.30 uur) Toegang: leden € 15, niet-leden € 18, jeugd t/m 18 jr. € 5 (inclusief koffie/thee)

Kaarten reserveren via Wanda den Besten op E-mail muziek@reghthuys-nieuwkoop.nl of telef. 06 427 531 33.

Zaterdag 8 september is tijdens de Culturele markt ook voldoende informatie voorhanden.

Programma

22 september 2018 – Edouard – Franse Chansons

Edouard heeft een repertoire opgebouwd, ook met eigen werk, dat jong en oud aanspreekt. De krachtige chansons van de grote Franse chansonniers vormen de hoofdmoot van zijn optreden, maar ook nummers van o.a. Leonard Cohen en Ramses Shaffy. Hij is uitstekend in staat zijn publiek in vervoering te brengen in een heerlijke melancholie, daarbij begeleid door Jeroen de Ruiter op piano en accordeon.

10 november 2018 -De Andersons – Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering

Anna Agren – zang/piano, Roel Dullaart – zang/gitaar/percussie, Thomas Bollen – gitaar. Deze voorstelling doet de grootste pessimist weer geloven in het leven. De Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los. In hun sprankelend theaterconcert Hier dooft niets” gaat het over verwondering. Zij nodigen ook een bijzondere gast uit die zijn/haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek.

26 januari 2019 – Trio Lincan – Oost-Europese muziek

Giani Lincan – cimbaal , Albert Lincan –viool, Florin Lincan – piano. Expressieve, kleurrijke muziek van Hongaarse, Roemeense en Russische oorsprong wordt afgewisseld met klassieke muziek van Brahms, Liszt en Boulanger. Het levert unieke momenten op met spectaculaire viool-, piano- en cimbaalsolo’s.

23 februari 2019 – Camelot –Keltische muziek

Jacqueline Edeling – accordeon, Emmy Storms – viool; Marlies Huitink – gitaar/zang, Michel Grens- bodhran/slagwerk. Camelot is een kersvers ensemble met bevlogen musici die al naam hebben gemaakt op folk- en klassieke muziek podia. De naam verwijst naar koning Arthur, Graalridders en avonturen naar nieuwe inzichten. Camelot neemt ons dan ook mee op een avontuurlijke, grenzeloze muzikale reis door de tijd.

23 maart 2019 – Quartet Rehana Begum – Jazz

Rehana Begum – zang, Mateusz Pulawski- gitaar of piano, Peter Tollenaar – contrabas, Arthur Heuwekemeijer – tenorsaxofoon. Jazz-vocaliste Rehana Begum weet met haar zwoele, exotische stem harten te verwarmen. Zingen in de stijl van jazzgrootheden als Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en Billie Holiday maar met een eigen twist. Samen met gitarist Mateusz Pulawski, contrabassist Peter Tollenaar en tenorsaxofonist Arthur Heuwekemeijer wordt het swingende jazz, zwoele bossanova’s en fluweelzachte ballads.