Nieuwe boot is supersnel

Langeraar – Bij Watersport Vereniging Langeraar (WSVL) werd zondag 27 mei weer gezeild op de Langeraarse plassen. Na afloop een uniek moment: de doop van een nieuwe boot.

Tijdens de eerste wedstrijd stond er nog een goede wind uit oostelijke richting. Er was een mooie opkomst van 12 boten in diverse klassen, die een in de windse start maakten, waarbij het eerste te ronden merkteken op korte afstand van de startlijn, nabij het Kerkpad lag. Een spannend kort stukje, waarbij tactiek, wedstrijdregels en je eigen bootsnelheid bepalen wat je positie is na het eerste merkteken. Daarna nog diverse rakken waarbij de boten redelijk dicht bij elkaar bleven, en de afnemende wind uiteindelijk mede bepalend was voor de uitslag.

De tweede wedstrijd werd op dezelfde baan gestart, echter met veel minder wind. Bij deze wedstrijd was het van groot belang om op de poel de juiste plaats te vinden, om wind te vangen. Opvallend in de tweede wedstrijd was de lang verwachte terugkeer van Bertus Arnoldus met zijn 12-voets jol. Hij kwam, zeilde en overwon.

Waarschijnlijk heeft dit te maken met de doop later die middag van de door Paul van Herp nieuwgebouwde 12-voets jol. Een waar meesterwerk, perfect afgewerkt tot in de kleinste details aan toe. Daarnaast voldoet de boot aan alle eisen van de wedstrijd klasse.

Els van Herp had de eer om de boot te dopen, en wenste haar een behouden vaart, en mooie resultaten. De WSVL sloot zich daarbij aan.

Eerste wedstrijd 12.00 uur

1. Joost van leeuwen

2. Rob en Miriam Morelisse

3. Wim en Agatha van Kints

4. Gerard en Jettie vd Hoorn

5. Peter Sanders en Flip Beekman

6. Arie Zethof en Paul van Herp

7. Jasper Koeleman

8. Albert Meyer

9. Hans Koeleman en Martien Ubink

10. Peter Koeleman

11. Michiel en Martin van Zeeland

12. Ben, Linda en Monica Fransen

Wedstrijd 14.00 uur

1. Bertus Arnoldus

2. Rob en Miriam Morelisse

3. Wim en Agatha van Kints

4. Albert Meyer

5. Joost van Leeuwen

6. Arie Zethof en Paul van Herp

7. Peter Koeleman

8. Jasper Koeleman

9. Peter Sanders en Flip Beekman

10. Gerard en Jettie vd Hoorn

11. Hans Koeleman en Martien Ubink

12. Ben, Linda en Monica Fransen