Nieuwbouw Ashram start 1 november

Nieuwkoop – Het heeft even geduurd, maar aannemer Vink & Veenman start op 1 november samen met installateur Schulte & Lestraden met de daadwerkelijke bouw van het Ashram College.

Afgelopen weken is er overeenstemming bereikt tussen het Ashram College en de aannemers over de bouw van een nieuw schoolgebouw aan de Achterweg. Een feestelijk moment voor de leerlingen en het team van het Ashram College Nieuwkoop en niet in de laatste plaats voor de gemeente Nieuwkoop en met name de kern Nieuwkoop.

De stevige, vrij lange voorbereiding was nodig om in de huidige drukke bouwmarkt tot een soepel lopend bouwtraject te komen. Mede dankzij de intensieve en prettige samenwerking tussen school en gemeente kan de bouwvoorbereiding nu van start.

De school wordt gebouwd op de locatie van het voormalige gemeentehuis aan de Achterweg 1 te Nieuwkoop. Het Ashram College kijkt uit naar de prachtige duurzame nieuwbouw en verwacht het gebouw eind 2019 in gebruik te nemen.

Op het Ashram College in Nieuwkoop kunnen leerlingen naar het vmbo BB, vmbo KB, vmbo TL of de havo. Met de bouw van de nieuwe school in Nieuwkoop kan het Ashram College aan zijn leerlingen een meer gepersonaliseerde en ervarende manier van leren bieden. Dit past bij de ambities en bij de visie van de school.