Nieuw college gevormd

Nieuwkoop – Alleen Guus Elkhuizen keert terug op zijn wethouderspost. Antoinette Ingwersen en Bernadette Wolters zijn nieuw in het college.

Antoinette Ingwersen, Guus Elkhuizen en Bernadette Wolters

Donderdag 26 april 2018 worden de volgende wethouderskandidaten in de besluitvormende raadsvergadering voorgedragen: Guus Elkhuizen namens Samen Beter Nieuwkoop. Hij zal onder meer verantwoordelijk zijn voor ruimtelijke ordening, wonen en sport.

Antoinette Ingwersen namens CDA. Zij neemt onder meer beheer openbare ruimte, economie en verkeer voor haar rekening.

Bernadette Wolters namens Natuurlijk Nieuwkoop en zij heeft onder meer het sociale domein en duurzaamheid in haar portefeuille.

De portefeuille onderdelen financiën en recreatie & toerisme blijven ook de komende raadsperiode in handen van de burgemeester.

De dames zijn nieuw in het college. Antoinette Ingwersen woont in Nieuwveen en heeft een lange periode leiding/sturing gegeven bij de politie-opleiding in ons land.

Bernadette Wolters woont in Hazerswoude en is PvdA-lid in de Alphense gemeenteraad. De PvdA gaat in Alphen niet meeregeren en op de vraag van Natuurlijk Nieuwkoop om wethouder in Nieuwkoop te worden voor NN, heeft zij instemmende gereageerd.

Wolters heeft gewerkt op de Universiteit van Leiden en was o.a. bestuursadviseur van Henri Lenferink (burgemeester Leiden). Daarnaast heeft zij op lokaal niveau bestuurlijke ervaring gedaan toen Rijnwoude nog zelfstandig was.

Volgens fractievoorzitter Pien Schrama van NN een mooie combi van kennis met zowel grootschalige als kleinschalige gemeenten.