NeuroFitGym voorziet in behoefte!

Nieuwkoop – de NeuroFitGym (NFG) groep van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop, voorziet duidelijk in een behoefte.

Deze sportgroep, speciaal voor mensen na een Cerebrovasculaire Aandoening (CVA), draait nu ruim 3 maanden en elke week, op de donderdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur, komen de deelnemers, met veel enthousiasme, naar sporthal de Steupel in Nieuwkoop om daar te werken aan de algemene fitheid, het evenwicht en het verbeteren van het lopen.

De begeleiding van de NFG is in handen van Froukje van der Waerden (neuro-fysiotherapeut) en Mark de Vos (sportfysiotherapeut) en het sporten in de NFG groep is een uitbreiding van de mogelijkheden van het Neuro Team Nieuwkoop. In dit team wordt de behandeling in de eerste lijn van patiënten met neurologische aandoeningen afgestemd. Dit betreft aandoeningen zoals een CVA, na herseninfarct of hersenbloeding, na een hersentrauma, Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson. Voor deze patiënten zijn er, na het revalidatietraject of de fysiotherapie fase, weinig mogelijkheden meer om verder te sporten onder deskundige begeleiding.

Het regelmatig in een groep sporten met lotgenoten is, naast de fysieke aspecten, een goede manier om te voorkomen dat patiënten in een isolement terecht komen. Door het onderlinge contact vermindert het gevoel van “er alleen voor te staan” hetgeen een positief effect heeft op eventueel aanwezige sombere gedachten.

Meer weten? Neem dan contact op met Froukje van der Waerden bij Bakker & De Vos. Opgeven voor de NFG groep is mogelijk via tel. 0172-575261, per mail info@bakkerendevos.nl  of loop gewoon even binnen op Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Uiteraard is het mogelijk om een keer vrijblijvend mee te doen met de groep.  Uiteindelijk kan er gekozen worden uit een kwartaal of een jaarabonnement.

nfg4