Nationaal Kampioenschap LG-golf Liemeer

Nieuwveen – Golf- en Countryclub Liemeer houdt donderdag 20 september een golfwedstrijd voor lichamelijk gehandicapte golfers.

Archieffoto G Golf Liemeer

De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de Nederlandse Golf Federatie en de Stichting Gehandicapte Sport. De Commissie Gehandicapte Golf van G&CC-Liemeer zorgt voor de plaatselijke opvang.

Golfers met een lichamelijke handicap uit het hele land hebben zich in teamverband aangemeld. De kampioenen van vorig jaar (Gerrit, Meint en Kees) zijn ook weer aanwezig. Zij zullen er alles aan doen om hun titel te verdedigen. Geen gemakkelijk opgave als je de organisatoren mag geloven en de deelnemerslijst bekijkt.

De wedstrijd wordt gespeeld in de vorm van Texas Scrambel. De eindscore komt tot stand waarbij rekening gehouden wordt met de handicap van de deelnemers. De start is om 13.00 uur.

De Commissie Gehandicapte Golf is er trots op dat zij gastheer mogen zijn. Wekelijks verzorgt zij de begeleidingen van de diverse groepen gehandicapte die golfen op Liemeer. Voor elke groep staan begeleiders klaar. De golfclub biedt ondersteuning en ruimte om de G-Golfers te laten genieten van deze rustgevende sport, die op elk niveau plezier oplevert.

Heeft U of kent U iemand met een lichamelijke of verstandelijke handicap en denkt U dat het goed is dat deze persoon meer in de buitenlucht komt, kom dan gerust 20 oktober kijken of neem contact op met de G-commissie van G&CC Liemeer.

Meer info op https://www.golfclubliemeer.nl/leren-golfen/golfen-met-een-aangeboren-of-niet-aangeboren-beperking/