Nachtkaars zeilwedstrijd

Langeraar – Eén keer in het jaar varen de leden van WaterSportVereniging Langeraar (WSVL) met hun zeilboten op een laat tijdstip uit: de nachtkaarswedstrijd.

Op vrijdagavond 28 september om 19.30 uur werd de nachtkaarswedstrijd op de Langeraarse plassen gehouden. De boeien hadden een lichtje in plaats van een vlag, omdat ze anders niet meer te vinden zijn in het donker. Ook de meeste boten hadden een paar lichtjes aan boord. Er verschenen 10 boten en met een windkracht 1-1.5 werd het een mooie start. Een aantal boten wilde bijna gelijk de eerste boei (E) ronden, een aanvaring kon ternauwernood worden voorkomen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de wind wat af maar het schouwspel was schitterend. De boten gleden bijna geluidloos door het water, het enige geluid wat soms te horen was kwam van een vogel in de lucht.

De finishboeien waren ook niet zo makkelijk te zien, maar gelukkig scheen er vanaf het starthok genoeg licht. Alle alle boten bereikten veilig de haven. Na de wedstrijd was er koffie met wat lekkers ter gelegenheid van een 40 jarig huwelijk. De volgende wedstrijd is op zondag 7 oktober en start om 12.00 uur.

Uitslag nachtkaarswedstrijd

1. Rob en Robert Morelisse

2. Albert Meyer

3. Joost van Leeuwen

4. Wim en Agatha van Kints

5. Gerard en Jettie vd Hoorn

6. Peter Koeleman

7. Peter Sanders en Flip Koeleman

8. Jasper Koeleman

9. Hans Koeleman en Gerard Huigsloot

10. Ben en Monica Fransen