Naam IKC Ter Aar: De Vaart

Ter Aar – De naam voor het IKC in Ter Aar is bekend: De Vaart.
Dit is zowel de naam voor het gebouw, de sporthal als voor de basisschool. Daarnaast vind je in het gebouw ook Kindcentrum De Boomhut, Stichting Kinderopvang Liemeer, Bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Betekenis De Vaart
De Vaart staat straks aan het Aarkanaal. Het Aarkanaal is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het dorp Ter Aar. Zoals Ter Aar zich ontwikkeld heeft, kunnen kinderen straks hun vaardigheden ontwikkelen in het gebouw van De Vaart. Die Vaardigheden ontwikkelen zij via de 6 O’s: Onderwijs, Opvang, Opvoeding, Ontwikkeling, Ontspanning en Ontmoeting. En bij het ontwikkelen van die 6 O’s houden we de vaart erin! 
Prijsvraag
Via een prijsvraag konden alle inwoners van Ter Aar een naam bedenken. Uit ruim 80 creatieve inzendingen is uiteindelijk gekozen voor de inzending van Rianne Spelt. Zij bedacht de naam De Vaart en wint daarmee eeuwige roem, haar inzending staat straks groot op de gevel van het nieuwe gebouw. Daarnaast mag zij met familie of vrienden in het nieuwe gebouw een uur gebruik maken van de nieuwe sporthal.
Start bouw en onthulling naam
Door de coronacrisis gaan de festiviteiten rondom het slaan van de eerste paal en de onthulling van de nieuwe naam niet door. In plaats daarvan gaf Wethouder Bernadette Wolters op dinsdag 14 april een digitaal startsein. Via een filmpje sprak zij de inwoners van Ter Aar toe. “Dit mooie gebouw is een plek waar onze kinderen en de kinderen van onze kinderen straks aan een geweldige toekomst gaan werken. Ook in deze moeilijke en onzekere tijd blijven we werken aan de toekomst.