Na het weekend zachter

Regio – In het weekend zijn er veel wolkenvelden. Zaterdag kan er wat neerslag vallen, maar zondag blijft het droog en breekt later de zon door. Na het weekend zachter weer.

Zacht weer

Vrijdag (vandaag) zijn er in de ochtend enkele opklaringen, maar er trekken ook velden hoge bewolking over het land. In de middag neemt de bewolking toe en is het op de meeste plaatsen bewolkt. In de vroege ochtend is het ijskoud. Later op de dag wordt het minder koud maar voor het gevoel blijft het 4 tot 7 graden vriezen. De temperatuur ligt rond, of net onder het vriespunt en in het zuidoosten en oosten kan de temperatuur naar een enkele graad stijgen. De noordoostenwind is meest matig van kracht. In late middag en in de avond wordt de bewolking dikker en kan plaatselijk een beetje (mot)sneeuw vallen. Het vriest licht en in de nacht daalt de temperatuur langzaam naar -2 tot -4 graden. De kans op lichte sneeuw neemt iets af en plaatselijk kan de bewolking breken.

Zaterdag zijn er veel wolkenvelden met soms wat zon. Vooral in het noorden en in de Limburgse Heuvels is een kleine kans op wat natte sneeuw, maar veel zal er niet vallen. Het is minder koud en in de middag wordt het 1-2 graden in het noorden en ruim 4 graden in het zuiden en zuidoosten. In de avond en nacht gaat het opnieuw vriezen.

Zondag begint de dag bewolkt. In de ochtend stijgt de temperatuur in het zuiden boven het vriespunt en in de middag wordt het 4-6 graden. In het noorden wordt een graad of 2. In de loop van de middag kan de zon op een aantal plaatsen tevoorschijn komen.

Na het weekend is het vrij zonnig en droog. De middagtemperatuur stijgt geleidelijk door een zuidenwind en woensdag wordt het 6 graden in het noorden en ruim 10 in het zuiden. Uit de wind kan het zelfs een paar graden warmer worden. ’s Nacht blijft het een paar graden vriezen.

Bron: weeronline.nl