Muzikaal feestje Regthuysplein

Nieuwkoop – Na een succesvolle Tribute-avond op zaterdag stond zondag het Regthuysplein opnieuw mudvol. Onder andere Savannah en The Wieners waren daar de oorzaak van.

Niet te warm en droog weer zorgden voor massale belangstelling bij de muzikale evenementen op het Regthuysplein. Misschien niet alleen de muziek, maar ook de gezamenlijke aanpak van de horeca -ondernemers viel bijzonder in de smaak.

Het muzikale weekend werd georganiseerd door Event Centre Nieuwkoop (ECN) in samenwerking met een aantal ondernemers. Zaterdag startte het Blue Moon Trio om 16.00 uur met een tribute aan de jonge Elvis. The Creedence Clearwater Revival Tribute Up Around the Band volgde daarna en de hoofdact was de uit België afkomstige tributeband Whatever You Want.

Zondagmiddag waren er vanaf 14.00 uur optredens van Savannah en The Wieners. Twee meer dan gelouterde band die hun sporen al lang hebben verdiend en dat werd beloond met een massale opkomst van publiek. Beide bands lieten in hun eigen genre de fifties en sixties herleven. Naast een groot aantal line-dansers waren ook de echte rock ‘n roll fans aanwezig. (zie foto)

Naast muziek en dans werd er ook voor de inwendige mens goed gezorgd. Beer, Burgers en American food kon op het plein worden genuttigd. Voor de kinderen was er een luchtkussen en schminken en voor de (auto)liefhebbers was er een Fifties markt en waren er tientallen American Classic Cars te zien.

Moe, maar voldaan gaven zowel Guus Montagne als Ton v.d. Belt van het organisatiecomité aan dat het evenement bijzonder goed geslaagd is.

Het volgende evenement in samenwerking met ECN is het Torenschuddersfeest, dat al op vrijdag 7 september begint en eindigt op zaterdag 8 september met de verlichte botenparade en vuurwerk.