Muziekfestijn was echt festijn

Aarlanderveen – Muziekvereniging Eensgezind presenteerde zaterdag 20 mei de hele vereniging: leerling of docent, jong of oud, beginneling of ervaren muzikant, iedereen kreeg de kans om in de uitverkochte zaal van de Kaleidoskoop van zich te laten horen.

????????????????????????????????????

Elke docent kon samen met de leerlingen een eigen invulling geven aan dit optreden, maar de leerlingen kregen ook de kans om zelf muziek of een muziekmaatje te kiezen. Zo ontstonden spontaan verrassende muziekkeuzes en instrumentcombinaties!

De opening van avond werd op spectaculaire wijze verzorgd door de slagwerkleerlingen van docent Patrick Streng. De vernieuwde opzet was luid en duidelijk: het Muziekfestijn was begonnen! Het was een afwisselend programma met optredens van dwarsfluit, klarinet, koperblaasinstrumenten en piano. De muziekkeuze was van Happy Birthday op de piano tot een joods klezmer duet voor klarinet, afgewisseld met slagwerk op moderne muziek zoals Guns and Roses. Voor de pauze speelde het orkest Pirates of the Caribbean en het bekende Take me to Church met zanger Walter van Koert.

Na de pauze was het saxofoonkwintet met docent Nick Hoogland als eerste aan de beurt. Deze keer was gekozen voor twee klassieke muziekstukken. Dat djembe en blaasinstrumenten goed samen gaan, lieten de klainetten en dwarsfluiten horen. De harmonie sloot het Muziekfestijn af met Elvis, en Frank Sinatra, natuurlijk met zang van Walter. Bij een zo’n geslaagde muziekavond mag uiteraard een grande finale niet ontbreken. Dat het swingende slotnummer Rock Out een goede keuze was, was aan het applaus te merken!