Mooi nazomerweer op komst

Regio – Het blijft prachtig weer. Na een misschien wat frisse zondag, volgt een mooie zonnig week. Meer zomer dan herfst!

De (maan)dag begint behoorlijk fris met lokaal wat mist en nauwelijks wind. In het oosten van Nederland heeft men in de afgelopen nacht zelfs nachtvorst gehad. De mist lost snel op en dan schijnt de zon flink. Er kunnen enkele stapelwolken ontstaan en het wordt in de kustgebieden 15 of 16 graden. Er volgt opnieuw een koude nacht met mist.

Dinsdag wordt een prachtige zonovergoten herfstdag. In de vroege ochtend kan het regionaal nog even grijs zijn met mist. In de middag ontstaan een paar vriendelijke stapelwolkjes. Het wordt op de meeste plaatsen een warme dag met temperaturen rond 20 graden. De zuid- tot zuidoostenwind is slechts zwak tot matig.

Woensdag tot en met vrijdag is het geen herfstweer, maar volop nazomer in ons land. Vooral woensdag is het goed zonnig. Donderdag en vrijdag kan soms wat bewolking voor de zon trekken, maar het blijft droog. Met een iets aantrekkende zuid- tot zuidoostenwind wordt bijzonder warme lucht voor half oktober aangevoerd. De maxima liggen rond 20 graden op de Wadden, 22 in de kustprovincies en 23 à 24 in het midden van het land.

In het oosten en zuiden wordt het mogelijk meerdere dagen zomers warm met 25 graden. In Zuid-Limburg is zelfs een afgeronde 26 graden niet uitgesloten. Ook ‘s nachts wordt het flink zachter, de nachtvorst verdwijnt. Donderdag- en vrijdagnacht wordt het op veel plaatsen niet kouder dan 10 graden.

Bron: weeronline