Mooi nazomerweekje

Regio – Wel wat wolkenvelden en dinsdag zelfs een warme uitschieter. Het lijkt nog een lekker nazomer weekje te worden.

Vandaag, maandag, hebben het westen en noordwesten te maken met veel wolkenvelden en is het overwegend grijs. In de rest van het land is een mix van hoge bewolking en wat zon. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden langzaam zonniger. In het westen liggen de maxima rond 23 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

In de avond en nacht zijn er heldere perioden. De temperatuur daalt naar 12 tot 15 graden.

Dinsdag wordt een zomerse dag. Het is vrij zonnig en de temperatuur stijgt in de westelijke provincies en Friesland naar 22 tot 24 graden. Aan zee is het net wat koeler. In de rest van het land wordt het 24 tot 26 graden en in het zuidoosten en oosten kan het 27-28 graden worden. In Limburg kan het lokaal 29 graden worden, maar de kans op een tropische dag met 30 graden is vrij klein. In de middag trekken over het westen, en later ook over het midden van het land, stapelwolken.

Woensdag blijft het warm en valt de temperatuur een graadje lager uit. In het zuiden en oosten wordt het met 25-26 graden opnieuw zomers warm. Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af.

Donderdag is er een mix van wolkenvelden en zon. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 21 graden aan de kust 23-24 graden in het binnenland en 24-25 in het zuidoosten en oosten. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe en kan het af en toe regenen.

Vrijdag hebben we te maken een koeler en wisselvalliger weertype. Af en toe schijnt de zon, maar er trekken ook enkele buien over het land. Met 18-20 graden is het veel koeler dan de voorgaande dagen, maar voor de tijd van het jaar zijn dit vrij normale waarden.

Bron: weeronline