Moeilijk Kruisrak bij WSVL

Langeraar – Onder prima omstandigheden werden er zondag 22 juli bij Watersportvereniging Langeraar twee wedstrijden gezeild.

Tevens waren er twee nieuwe boten aanwezig, een originele houten zestienkwadraad met enthousiaste jeugdige zeilers en een nieuw gebouwde twaalfvoetsjol.

Bij een sterk vlagerige en draaiende wind kracht 3 Beaufort werd er door de dames Koeleman om twaalf uur het startsein gegeven voor de eerste wedstrijd.

Het eerste rak richting boei C bij het gemaal was een moeilijk te bezeilen kruisrak waar al de nodige verschillen ontstonden.

De jeugdige zeilers deden hun uiterste best om in hun eerste wedstrijd de wat meer ervaren zeilers goed partij te geven maar het is toch moeilijk om in de eerste wedstrijd die je zeilt al partij te geven aan boten met ervaren bemanning. Maar de jongeren zullen later met hun opgedane ervaring zeker boven in het klassement eindigen.

Na het nuttigen van de lunch klonk om kwart over twee het startsein voor de tweede wedstrijd.

Dezelfde baan C werd gevaren maar dan een verlengde versie.

De wind was toegenomen naar windkracht 4 Beaufort met vlagen tot 31 km per uur.

Ook hier ontstonden er in het eerste kruisrak al de nodige verschillen. Geprobeerd werd om deze goed te maken in de aan de wind en voor de windse rakken. Zo ontstond een pittige strijd tussen de zestienkwardraten  en de lasers met uiteindelijk Rob en Miriam Morelisse als winnaars.

Uitslag 12 uur:

1 Joost van Leeuwen

2 Rob en Miriam Morelisse

3 Paul van Herp

4 Jasper Koeleman

5 Gerard en Jettie vd Hoorn

6 Wim en Agatha van Kints

7 Peter Koeleman

8 Peter en Ria Sanders

9 Hans Koeleman en Brigitte Boomer

10 Bas de Kleer

Uitslag 14.00 uur:

1 Rob en Miriam Morelisse

2 Wim en Agatha van Kints

3 Gerard en Jettie vd Hoorn

4 Joost van Leeuwen

5 Jasper Koeleman

6 Peter Sanders en Paul van Herp

7 Hans Koeleman en Brigitte Boomer