Model in oud-Hollandse modeshow

Nieuwkoop – Tijdens het Omroepersconcours en de braderie op zondagmiddag 26 april – in de Oranjeweek – is er een speciale en unieke modeshow in de tent op het Reghthuysplein.

Een modeshow die 750 jaar mode toont. Voor deze modeshow zoeken wij modellen.
Mannen, vrouwen en kinderen die model willen zijn, kunnen zich aanmelden via aanmelden@nieuwkoop750.nl. Geef even leeftijd, lengte en kledingmaten door.
Om 14.00 uur melden de modellen zich in het Parochiehuis. Daar wordt bekeken welke kostuums wie past. Met hulp van kleedsters worden de modellen aangekleed om vervolgens als ware modellen over de catwalk te vleien.
De modeshow is van 15.00 tot 15.45 uur en is gratis te bezoeken. Bij elk kostuum geeft de presentatrice achtergrondinformatie over de periode waarin de kleding gedragen werd. Dit geeft een mooi beeld van hoe Nieuwkopers gekleed gingen de afgelopen 750 jaar.
Nadat de modellen hun kostuums en kleding hebben getoond, mag het publiek zich laten aankleden in historische stijl. Vervolgens worden zij op de foto gezet in een schilderijlijst, waardoor zij er een blijvende herinnering aan over houden. De modeshow én het in stijl laten aankleden, is geschikt voor de hele familie.