Modder op de benen bij De Kale Kenners

Modder op de benen bij De Kale Kenners

Vrijdagavond 30 november was de op één na laatste uitzending van 2018 van De Kale Kenners. Dit keer was er aandacht voor voetbal en veldrijden. Techniek en muzieksamenstelling was voor deze keer in handen van Jordy Zoll, waarvoor dank.

Aarlanderveen draait dit jaar als een dolle in de vierde klasse A. Op het eveneens nog ongeslagen Oegstgeest hebben zij na negen wedstrijden een voorsprong opgebouwd van vier punten. Op 8 december treffen zij elkaar in een rechtstreeks duel in Oegstgeest. Maar eerst was er aandacht voor de derby tegen Zevenhoven. Hoofdtrainer Linstra was verhinderd, maar assistent-trainer Henk van Hof nam de honneurs waar. De bevlogen Van Hof is een gelukkig man in Aarlanderveen. Waar het vorig seizoen nog nét niet lukte lijkt alles nu raak te zijn. Slechts één gelijkspel stond men toe, naast acht overwinningen. Een top drie notering moet er zeker inzitten, maar men gaat wekelijks voor het maximale, zo verzekerde Van Hof de mannen.

In het tweede uur volop aandacht voor een sport die vooral in Nederland en België bijzonder populair is: Veldrijden. Tommy Oude Elferink bleek zich nog van alles te herinneren van zijn bijzondere prestaties tijdens de diverse koersen. Als amateurwielrenner heeft hij de nodige ervaring opgedaan, zowel op de weg als in het veld. De technisch vaardige Nieuwvener wist de cyclocross in zijn eigen woonplaats te winnen en dat was een geweldig gevoel. Naast andere ereplaatsen vertelde Oude Elferink ook het een en ander over materiaalkeuze, de arbeid richting de wedstrijden en zijn vereniging UWTC, waar de letter X aan is toegevoegd vanwege de groep veldrijders. Naast het toerfietsen bezit de club ook diverse andere disciplines van het wielrennen. Dat maakt de vereniging uniek.

Op vrijdag 14 december zijn de mannen er voor het laatst in 2018 vanaf 19.00 uur. Uiteraard wordt er afgetrapt met voetbal om een uur later weer een totaal andere sport te belichten. Wie dan de gasten zijn hoort u op RTV Hollands Midden via de ether op 107.4 FM, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 1918 (radiokanaal) Uiteraard is ook alles te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl. Tot dan!

(foto: Kees Verhaar)

Meer over: ,