Mist, bewolking en weinig wind

Regio – Mistige ochtenden, temperaturen rond de 15 graden, weinig wind en bewolkt. De ingrediënten voor een herfstweekend.

Vandaag, vrijdag, begint de dag vooral wat mistig. Vanmiddag is het mooi najaarsweer met flink wat zon en enkele stapelwolken. Het is wat koeler dan donderdag, maar er staat weinig wind en daardoor is het in de zon aangenaam. Doordat het helder is koelt het ‘s avonds flink af en kan het opnieuw mistig worden. In het binnenland daalt de temperatuur naar 2-4 graden. Aan de kust is het 5-9 graden.

Zaterdag zijn er in de ochtend zonnige perioden en lokale mistbanken. In het noorden komen enkele wolkenvelden voor. De bewolking trekt langzaam zuidwaarts en lost voor een deel op. De middag verloopt hierdoor wisselend bewolkt en droog. Het wordt zo’n 16 graden. De wind is zwak en veranderlijk van richting. Aan de kust staat een meest matige westenwind.

Zondag opnieuw veel van hetzelfde. In de ochtend is het nog een tijd grijs en mistig, maar zodra de mist is opgelost zijn er zonnige perioden. In het noordoosten en oosten is kans dat de mist overgaat in laaghangende bewolking en als dat gebeurt kan de hoeveelheid zon erg tegenvallen. Het wordt 15 graden in het noorden tot 17 in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen. In de nacht naar maandag raakt het vanuit het noordwesten bewolkt.

Waarschijnlijk later in de week meer wind en nattigheid.

Bron: weeronline