Meedoen aan Open Monumentendag

Nieuwkoop – “Europa”is het thema voor de Open Monumentendag, die dit jaar in het weekend van 8 en 9 september wordt gehouden.


In dat weekend zijn veel monumenten in Nederland gratis te bezoeken. Het thema voor dit jaar is ‘in Europa’. Inmiddels is het comité Open Monumentendag Nieuwkoop al druk bezig met de voorbereidingen. Om het een succes te laten worden, is ook de hulp van inwoners nodig, zo staat opde gemeentelijke website te lezen.
Woont u in of beheert u een historisch pand, gemeentelijk- of rijksmonument? En vindt u het leuk om dit bijzondere pand tijdens open Monumentendag aan geïnteresseerden te laten zien of er verhalen over te vertellen? Meld het de organisatie!
Ook (culturele)verenigingen die het leuk vinden om tijdens dit weekend iets te organiseren binnen het thema ‘in Europa’ nodigt men van harte uit om ideeën met het comité te delen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een demonstratie volksdansen, muziek, eten, of iets anders. Met deze ideeën gaat het comité aan de slag om er een leuk en inspirerend weekend van te maken.
Zie ook www.nieuwkoop.nl