Mariposa-Peru op fancy fair

Nieuwkoop – Tijdens de fancy fair in Kaleidoskoop (woensdag 26/9) deed Stichting Mariposa-Peru goede zaken.

Vrijwilligers van de stichting stonden in Nieuwkoop. Het geld wat zij met de verkoop van Peruaanse spulletjes hebben ontvangen, zal worden besteed aan één van hun projecten die kansarme kinderen en hun families in Peru ondersteunen.

Maar wat doet de Stichting Mariposa-Peru? De stichting is in februari 2006 door Femke van Egmond-Arends uit Ter Aar opgericht. Zij had in de jaren hiervoor vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis en zag met eigen ogen hoe arm sommige kinderen het hadden. De aanblik van de sloppenwijken en de weinige hulp die deze kinderen (en hun ouders) van de overheid krijgen, raakten haar diep. Terug in Nederland besloot Femke om samen met 4 anderen Stichting Mariposa-Peru op te richten, zodat zij de kinderen blijvend kon ondersteunen.

Tijdens haar vrijwilligerswerk kwam zij in contact met de kloosterorde “Las Hijas de Nuestra Señora de La Piedad. Samen met hen ging zij destijds de sloppenwijken in en sindsdien is er een samenwerkingsverband. Femke geeft geregeld contact met de zusters en ontvangt informatie over en foto’s van de diverse projecten. Mede door de steun van de stichting konden de zusters de afgelopen jaren heel wat kinderen ondersteunen.

Femke (zie foto hierboven) is de afgelopen jaren geregeld zelf naar Peru geweest om de projecten van dichtbij te bekijken en volgend jaar april staat er weer een reis gepland. Door deze korte lijntjes is er veel transparantie naar de donateurs; het is duidelijk waaraan een gift besteed wordt.
Momenteel doet de stichting (net als veel andere organisaties) mee aan de Sponsoractie van de Jumbo Nieuwkoop. De opbrengst hiervan zal worden besteed aan een Kerstontbijt voor de kinderen.
Mocht u meer willen weten, kijk op www.stichtingmariposaperu.nl