Maffiapraktijken woondiensten Aarwoude

Nieuwkoop – Mevrouw Wakker uit Langeraar heeft als inspreker in de gemeenteraad een boekje open gedaan over Woondiensten Aarwoude.

elektra

Mevrouw Wakker woont in een huurwoning aan het Brederodeplein in Langeraar en stuurde brief aan raad en college over haar acute situatie.

Ze is boos en verdrietig tegelijk. Haar huurwoning verkeert volgens haar in een slechte staat en via een eindeloze rij van deskundigen wordt zij van het kastje naar de muur gestuurd.

‘Ik betaal 600 huur voor een bouwval. Woondiensten Aarwoude gedraagt zich als vastgoed maffia.’

Mevrouw Wakker legde uit dat ze als huurder geen poot heeft om op te staan. Bedrijven willen niet meewerken, gecertificeerde elektromonteurs houden hun mond, Aarwoude vindt dat de woning prima in orde is en wijst naar Bouw- en Woningtoezicht. Deze laatste partij houdt de boot ook af.

De wanden van de woning zijn verzand, gipswanden zijn verrot, alle leidingen en m.n. elektra is ondeugdelijk. Ze heeft last van straling en heeft dat met apparatuur laten aantonen.

Ze vroeg zich af wat de gemeenteraad hieraan kan doen en gaf tevens aan dat zij niet de enige is, maar dat er meerdere huurders problemen met Aarwoude hebben.

Voorzitter Berry Dors zei dat het college wellicht wat zou kunnen betekenen. Daarop gaf mevrouw Wakker aan dat zij ook het college had aangeschreven en dat er een uitnodiging van de wethouder ligt om te komen praten.

Dat gaat ze binnenkort dan ook doen.