Lucas uit Noorden naar WK voor beroepen

Regio – De negentienjarige Lucas Muilwijk uit Noorden vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Skills op het onderdeel hovenieren.


WorldSkills is het wereldkampioenschap voor beroepen. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw ter wereld. De 45ste editie van WorldSkills is in Kazan (Rusland), van 22 t/m 27 augustus 2019. Lucas werkt tijdens het WK samen met Mario Nederlof uit Capelle aan den IJssel. In de vakwedstrijd voor hoveniers voeren ze diverse aanlegwerkzaamheden uit en kiezen de beplanting voor de tuin. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van verhardingen, waterpartijen, beplanting en tuinelementen als pergola’s en banken.
Lucas: “Het begon als een geintje. We deden mee aan een wedstrijd op school en hadden nooit gedacht het NK te halen. Nu gaan we gewoon naar het WK.” Wethouder Bernadette Wolters is trots op de negentienjarige inwoner en wenste Lucas en Mario onlangs persoonlijk succes. Wethouder Wolters: “Mooi dat er zulke initiatieven bestaan. Vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap. Ook bevorderen ze vaktrots en de talentontwikkeling van jonge vakmensen en dat is wat we nodig hebben voor de toekomst.” Lucas volgen? Kijk op zijn Instagram-account of op www.worldskills.nl.