Lokaal regen, later ook zon

Regio – Eerst buien over het hele land, later droog met wat zon. Zaterdag nog beter en zondag lijkt de beste dag te worden.

wolken3

Vandaag, vrijdag is het in de ochtend bewolkt en nat met op veel plaatsen buien en lokaal onweer. Ondanks het buiige weer staat er niet veel wind. In de loop van de ochtend wordt het in het westen op veel plaatsen droog en laat de zon zich af en toe zien. ‘s Middags overwegend droog met zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt 18-20 graden in de kustprovincies en 20-22 graden in het binnenland. De zuidwesten- tot westenwind wordt matig in het binnenland en vrij krachtig in het westen. ‘s Avonds nog meer opklaringen en daalt de temperatuur naar 10 tot 14 graden.

Zaterdag wordt op de meeste plaatsen een droge dag. Stapelwolken en zonnige perioden met wat sluierbewolking wisselen elkaar af. In de tweede helft van de middag kan heel plaatselijk een lichte regenbui ontstaan. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden in het noorden en rond 22 graden in het midden en westen. In het zuiden en zuidoosten wordt het 23-24 graden.

Zondag kunnen we in het binnenland zomerse temperaturen verwachten. Op veel plaatsen wordt het 25-27 graden en in Limburg, het oosten van Noord-Brabant en in de Achterhoek kan het 28 tot plaatselijk 29 graden worden. Aan de kust wordt het 21-24 graden. In de ochtend is het vrij zonnig met geleidelijk ook velden hoge bewolking. Vooral later in de middag is er kans dat enkele onweersbuien ontstaan en ook in de avond en nacht kunnen buien ontstaan.

Na het weekend trekken er op maandag buien over het land en wordt de warme lucht verdreven. Er zijn veel wolkenvelden, maar later op de dag kan de zon weer doorbreken. In de westelijke provincies wordt het ongeveer 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, zonnige perioden en een paar lokale buien. Later in de week meer kans op een zonniger, warmer en droog weertype.

Bron: weeronline