Laurens de Man speelt Goldbergvariaties

Nieuwkoop – Stichting Kamermuziek luidt 2018 in met een concert van de jonge, veelbelovende Nederlandse pianist en organist Laurens de Man.

Een unieke kans om een van de meest iconische meesterwerken uit de muziekgeschiedenis, Bachs Goldbergvariaties, live mee te maken in de ideale setting van de Remonstrantse Kerk en vertolkt door een ware specialist.

Als pianist behaalde Laurens de Man in 2009 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag de eerste prijs. In 2016 won hij het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis, in 2017 gevolgd door zowel de eerste prijs, de publieksprijs als de Jan Welmersprijs tijdens de International Martini Organ Competition in Groningen. Niet voor niets voorspellen kenners hem een grootse carrière.

Het oeuvre van Johann Sebastian Bach speelt een bijzondere rol in Laurens’ activiteiten. In Nieuwkoop speelt hij -afwisselend op piano en orgel- diens eerste Partita, de wereldberoemde Goldbergvariaties en diverse duetto’s en fughetta’s.

Wie wat waar

Laurens de Man: zaterdag 27 januari 2018 / aanvang 20.00 uur / Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop

Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00 / verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292 Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl