Lak aan de regels

Woerdense Verlaat – Een 35-jarige man uit Woerdense Verlaat en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn dinsdag aangehouden.

Inbeslagname auto hardleerse boeven

Inbeslagname auto hardleerse boeven

Dinsdagochtend controleerde een motoragent van team Nieuwkoop Kaag en Braassem een grijze Alfa Romeo op de Uitweg. Bij controle bleek het kenteken echter afgegeven te zijn voor een blauwe Alfa Romeo. De bestuurder maakte de situatie er niet beter op door een legitimatiebewijs te tonen van iemand anders. De motoragent had dit echter snel door en hield de 35-jarige bestuurder aan. De passagier kon zich niet legitimeren en werd ook aangehouden.

De Alfa Romeo is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
Op het politiebureau bleek waarom de bestuurder zich voordeed voor een ander persoon, de 35-jarige man had namelijk geen rijbewijs.

Nadat de identiteit van de 28-jarige passagier bekend werd bleek dat hij nog 6 dagen gevangenisstraf had openstaan.

Tot slot bleek dat de Alfa Romeo in 2015 al geëxporteerd had moeten zijn en dus niet meer in Nederland mocht rond rijden.

Tegen de 35-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich eerdaags moeten verantwoorden bij de rechtbank. Omdat de man al 3x eerder is gepakt voor het rijden zonder rijbewijs besloot de Officier van Justitie dat het voertuig in beslag genomen werd ter vernietiging.
De 28-jarige passagier is ingesloten in het arrestantencomplex om zijn celstraf uit te zitten.