Lage rugpijn? Bewegen helpt!

Lage rugpijn komt veel voor; 60 – 90% van de westerse bevolking krijgt er minstens 1x in het leven mee te maken.

Een groter probleem wordt het als je er vaker last van hebt of als het niet meer over gaat.
Een eerste reactie bij lage rugpijn is vaak “rust houden” of “de rug ontzien” maar deze aanpak werkt vaak averechts. Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop/Ter Aar, heeft, in samenwerking met Zorg 1, een vernieuwde werkwijze voor cliënten met lage rugklachten onder de naam “Back to Move”.
Dit programma richt zich op het verminderen van de rugpijn en terugkeer van de klachten voorkomen. Daarbij wordt gekeken naar alle factoren die de rugklachten hebben veroorzaakt en in stand houden.
Binnen de behandeling wordt, samen met u, de doelstellingen van de behandeling geformuleerd. Deze doelstellingen zijn o.a. gericht op pijnvermindering, verbetering van uw lichamelijk functioneren en het voorkomen dat de klachten terugkomen, en vooral, wat u daar zelf aan kunt doen.
“Back to Move” biedt een mix van diverse behandelingen en soorten
begeleiding. De therapeut gaat samen met u op zoek naar wat voor u het meest effectief is. Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Naast individuele behandelingen fysiotherapie of manuele therapie kan de behandeling bestaan uit oefeningen, groepstrainingen, voorlichting, adviezen, of coaching met betrekking tot het juiste gebruik van uw rug. Alles is erop gericht om de belastbaarheid (wat uw lichaam aankan) af te stemmen op de belasting (wat u van uw lichaam vraagt).
Binnen de fysiotherapiepraktijk Bakker & De Vos wordt in dit kader samengewerkt tussen de manueel therapeut, de sportfysiotherapeut, psychosomatische fysiotherapeut en de ergotherapeut voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Meer weten of aanmelden voor behandeling? Neem contact op met Bakker & De Vos, Vijverhof 1, Nieuwkoop of Kerkweg 7, Ter Aar via tel: 0172-575261 of mail naar info@ bakkerendevos.nl