KWIEK beweegroute van start

Nieuwkoop – Dankzij stichting Goede Doelendag is er in Nieuwkoop nu ook een KWIEK-beweegroute.

Op woensdag 3 oktober was de feestelijke opening in en naast Kaleidoskoop. na een ontvangst en een presentatie van KWIEK binnen, sprak burgemeester Buijserd buiten lovende woorden, onthulde hij het startbord en liep de route mee.
Onder leiding van Lia van Trigt (fitcoach) werd de eerste wandeling gemaakt. Even na 12.00 uur was iedereen weer terug voor een afsluitende kop koffie in het restaurant van Kaleidoskoop.

Niets is zo gezond als regelmatig bewegen in de buitenlucht. Dat omvat het concept ‘KWIEK beweegroute’, die ouderen stimuleert meer te bewegen in de openbare ruimte. De KWIEK beweegroute is een rondje door de wijk met allerlei oefeningen om het lichaam gezond en soepel te houden. De oefeningen zijn afgestemd op de dagelijkse activiteiten zodat men langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Kwiek maakt gebruik van het straatmeubilair in je buurt. De stoeptegels op de route geven de route aan en onderweg vinden de deelnemers beweegopdrachten op tegels.
Door in een groepje de beweegroute te lopen, worden sociale contacten onderhouden, wat de kans op sociaal isolement verlaagt.