Kwekers zetten Boskoop op de kaart

Regio – Boskoop kent een rijke kwekerijhistorie, die vandaag de dag nog springlevend is. In het buitenland geniet Boskoop veel bekendheid en toeristen en recreanten ontdekken dit gebied ook steeds vaker. Vooral het water en de kwekerijen zijn dan in trek. Er valt hier echt een mooi verhaal te vertellen. Maar hoe speel je daar nu goed op in, en willen kwekers die toeristen eigenlijk wel?

Platform Recreatie en Toerisme (PReT) Alphen aan den Rijn organiseerde op 9 oktober een bijeenkomst in Het Groene Huis, de boomkwekerij van Fred Booy.

Vanaf dit voorjaar onderzoekt Fred in opdracht van PReT welke concrete kansen en mogelijkheden er voor Boskoop op het vlak van recreatie en toerisme liggen. Aan het einde van 2019 is het de bedoeling dat er stevige stappen gezet zijn in de richting van een stralende toekomst voor recreatie en toerisme in Boskoop en omstreken. 

Kansen in recreatie en toerisme

Niet alleen de lokale ondernemers, maar ook de regio was geïnteresseerd in de onderzoeken en ontwikkelingen. Met name partijen die zich bezig houden met recreatie en toerisme binnen Boskoop, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kwamen luisteren naar het gepresenteerde plan om recreatie & toerisme in Boskoop stevig op de kaart te zetten. Onder hen ook Wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn en Burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop.

Voormalig Rabobank directeur Peter Mathot deelde deze avond de resultaten van zijn onderzoek naar de mogelijkheden van recreatie en toerisme vanuit de visie van Greenport Boskoop met de aanwezigen.

Het werd een bijzonder informatieve en boeiende avond waar volop ideeën werden uitgewisseld. Het bestuur van PReT: “Wij geloven dat Boskoop een goed voorbeeld kan zijn om recreatie en toerisme ook in andere delen van Alphen en de Rijn- en Veenstreek verder op de kaart te zetten. We zetten graag samen onze schouders eronder met als doel  om meer gasten te laten genieten van wat er in deze regio te beleven valt!”