Kuyken-Poltera-Hoppe: pianotrio van wereldklasse

Nieuwkoop – Het vijfentwintigste seizoen van Stichting Kamermuziek bracht het Nieuwkoopse publiek tot nu toe louter uitzonderlijke muzikale ervaringen. Ook de laatste twee concerten van de serie beloven evenementen van de eerste orde te worden.

david

David Kuyken

Op donderdag 20 april sluit het welhaast legendarische Nederlands Blazers Ensemble het jubileumseizoen feestelijk af. Maar eerst is er een niet te missen belevenis op 25 maart, met kamermuziek in haar zuiverste verschijningsvorm.

Esther Hoppe

Topcellist Christian Poltéra, geroemd om zijn rijke toon, onberispelijke techniek en totale toewijding, maakte al eerder furore in de serie. Dit jaar kreeg hij van SKN carte blanche bij het vormen van een gelegenheidsensemble en koos voor de sensitieve en exceptioneel virtuoze violiste Esther Hoppe en de fijnzinnige pianist David Kuyken. Samen vormen zij een pianotrio van internationaal niveau.

Christian Poltera 1

De verdiensten van David Kuyken zijn in Nieuwkoop inmiddels alom bekend. De Zwitserse Poltéra en Hoppe wonnen belangrijke internationale prijzen en werkten samen met de beroemdste orkesten en solisten uit de wereld van de klassieke muziek. De drie grootmeesters op hun instrument spelen in de Remonstrantse Kerk werken van Leos Janáĉek en Antonín Dvořák.

David Kuyken, piano, Christian Poltera, cello en Esther Hoppe, viool / zaterdag 25 maart 2017 / aanvang 20.00 uur / Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop

Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00, verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292 Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl