Kunst van Saskia Boelsums

Nieuwkoop – In het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is van 5 september t/m 28 oktober werk te zien van fotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Boelsums. De entree is gratis.

Zij heeft een grote liefde voor het Nederlandse landschap. (zie foto van haar werk hierboven) Haar landschapsfoto’s met vaak dreigende luchten doen denken aan de oude Hollandse meesters, zoals Van Ruisdael.

De natuur en de seizoenen zijn voor Saskia een onuitputtelijke bron van inspiratie. Als de meeste mensen denken dat het weer te slecht is, gaat zij juist naar buiten. Door verschillende landschappen in alle vier de seizoenen te verkennen, voelt zij zich sterk verbonden met de natuur. Dat gevoel probeert zij door te geven via haar landschapsfoto’s.

Klimaatverandering
Over haar eigen werk zegt Saskia: “
Het lijkt erop dat de landschappen en luchten de laatste jaren veranderen. Door de klimaatverandering worden ze heftiger, extremer en dramatischer. Ik ben me erg bewust van die spanning. Dat is wat ik vastleg.  En met groot succes. In korte tijd is ze een van de grote namen in de wereld van de kunstfotografie geworden. Ze won een groot aantal prijzen en nominaties en exposeerde op gerenommeerde locaties in steden als Amsterdam, Londen, Berlijn en New York.

Van 5 september tot en met 28 oktober, woensdag t/m  zondag in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. (op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum).