Koud en bewolkt

Regio – Het weekend verloopt koud en bewolkt. Vooral zaterdag valt regelmatig regen. Na het weekend komt er meer ruimte voor de zon.


Vandaag, vrijdag begint de dag grijs en is er wat mist en/of lage bewolking. Het kan wel tot in de middag duren voordat de zon doorbreekt en vooral in het Waddengebied en rond het IJsselmeer is het afwachten of het lukt. Het wordt 3-4 graden in het noorden tot 8 in Limburg. De wind is zwak tot hooguit matig en waait uit het oosten tot zuidoosten.
Zaterdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. In het oosten kan naast regen ook wat kletsnatte sneeuw vallen. In de ochtend is het in het noorden nog droog. Het wordt 4 graden in Groningen tot 6 in Zeeland en er waait een matige wind uit het oosten tot noordoosten. Het wordt een onaangename dag om buiten te zijn. Zelfs tijdens droge momenten is het waterkoud.
Zondag valt iets minder neerslag dan zaterdag, maar verder is het weerbeeld vergelijkbaar. Ook aan de middagtemperatuur verandert, met circa 5 graden, weinig.
Na het weekend is het een aantal dagen overwegend droog met meer ruimte voor de zon. Het is daarbij wel behoorlijk koud.
Bron: weeronline