Korpsavond kazerne Nieuwveen

Nieuwveen – Zaterdagavond 18 januari werd de jaarlijkse korpsavond van kazerne Nieuwveen gehouden.

De korpsavond werd georganiseerd in ‘de Sfeerstal’ in Nieuwveen.
De avond werd geopend door ploegchef Dirk-Jan Verkerk. Er is kort stilgestaan bij bijzondere gebeurtenissen en incidenten van het afgelopen jaar en naar wat het nieuwe jaar de ploeg van Nieuwveen gaat brengen. Er zijn diploma’s uitgereikt. Bas Smit en Bjorn Bulthuis ontvingen het diploma ‘manschap A’ waarvan zei de opleiding met een positief resultaat hebben afgerond. Ook ontvingen een aantal leden een oorkonde voor een jubileum.
– Gerrit Verkerk, 20 jaar jubileum
– Peter Verboom, na 29 jaar als vrijwilliger afscheid
– Meijer Smit, 30 jaar jubileum plus afscheid
– Jos van Lammeren, 35 jaar jubileum
Vervolgens kwam de commandant van Brandweer Hollands-Midden, Hans Zuidijk, aan het woord. Hij sprak onder andere de waardering uit naar de ploeg maar ook naar het thuisfront van de leden. Burgemeester van de gemeente Nieuwkoop, Dhr. Buijserd, sloot het officiële gedeelte van de avond af waarin sommigen een koninklijke onderscheiding ontvingen omdat zij zich al minimaal 20 jaar als vrijwilliger bij de brandweer inzetten.
– Gerrit Verkerk, lid in de orde van oranje Nassau
– Dirk-Jan Verkerk, lid in de orde van oranje Nassau
– Peter Verboom, lid in de orde van oranje Nassau
– Giel Koolemans, lid in de orde van oranje Nassau
– Meijer Smit, lid in de orde van oranje Nassau
Na het officiële gedeelte is er wat uitgebreider stil gestaan bij het afscheid van 2 brandweermannen. Zij hebben namens de ploeg, van de personeelsvereniging cadeaus overhandigd gekregen en zijn er mooie anekdotes verteld.