Koninklijke onderscheiding

Nieuwkoop – Op dinsdagavond 5 januari 2021 heeft burgemeester Robbert-Jan van Duijn de Koninklijke onderscheiding aan Fred Tap uitgereikt.

Fred Tap was lid van: Dagelijks Bestuur van de Sociëteitscommissie, Toercommissie van de Roeivereniging Viking en Lustrumcommissie. Ook is hij gedurende twee jaar betrokken geweest bij de voorbereiding en uitvoering van diverse activiteiten bij de Jeugd- en Juniorencommissie. Als voorzitter van deze commissie zorgde hij voor een goed draaiende jeugdafdeling. Waarbij de minimumleeftijd naar twaalf jaar werd gebracht. Dat was een geweldige zet voor het jeugdroeien. Ook was hij gedurende 23 jaar lid van de examencommissie. Later toen hij ook de Ledenadministratie deed, heeft hij de administratie door middel van verdere automatisering naar een hoger plan gebracht.

Fred Tap is sinds 1977 onafgebroken bezig geweest met het geven van roeilessen, instructie en coaching. Dat is al meer dan 40 jaar! In de vereniging zien ze hem als een verbinder en hij wordt daar enorm gewaardeerd.

Naast al zijn werk voor de roeivereniging, vervulde hij binnen de Belangenvereniging van Eigenaren van Bungalows Park Zomerlust in Zevenhoven in de periode 2009 tot september 2020 het penningmeesterschap en de daarbij behorende activiteiten.