Koning Winter om een hoekje

Regio – Nog even door een paar koude (vries)dagen. Koning Winter is vlakbij. Soms laat hij even zijn neus zien, maar even zo snel is ‘ie weer om de hoek.

Vandaag, vrijdag zijn er in de ochtend in het noorden, midden en oosten vrij veel wolkenvelden met lokaal wat zon. Door de wolkenvelden en een koude noordoostenwind stijgt de temperatuur langzaam. Hierdoor kan het de eerste helft van de ochtend regionaal vriezen en daarbij is ook een kleine kans op gladheid. Ook in de middag blijft het rond het vriespunt en vanavond duiken we weer net onder nul.

Zaterdag wordt het hoogtepunt van deze korte winterse periode. Er zijn flinke zonnige perioden en vanuit het westen trekt wat sluierbewolking over het land. Daardoor vriest het licht en lijkt het midwinter. In de middag stijgt de temperatuur in het zuiden en zuidwesten naar een enkele graad.

In de avond kan het op veel plaatsen licht vriezen, maar de wind gaat draaien. In Zeeland blijft de temperatuur mogelijk boven nul. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe en later op de avond gaat het in het zuidwesten regenen. (eerst misschien nog wat natte sneeuw)

Zondag is er vrij veel bewolking en zo nu en dan valt er wat regen. In de ochtend is het in het noordoosten en oosten koud genoeg voor wat natte sneeuw. In de middag kan in het westen soms de zon doorbreken en zijn er ook droge perioden. De temperatuur loop op tot 5 of 6 graden en verder waait er een vrij krachtige zuid zuidwestelijke wind.

Ook na het weekend lijkt het weer wisselvallig te zijn.

Bron: weeronline