Kom in de Kas zaterdag 7 april

Ter Aar – Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Op zaterdag 7 april openen acht bedrijven aan de Paradijsweg in Ter Aar hun deuren voor het publiek.

 

De kassen in de regio Ter Aar zijn gevuld met een zee aan bijzondere bloemen en liggen midden in het prachtige plassengebied. Wat is er zoal te zien: het vervroegen en verlaten van zomerbloemen in rolkassen, het kweken van Stephanotis, de bloem die volgens de overlevering zorgt voor een goed huwelijk en arbeidsintensieve teelt voor kwetsbare bloemen zoals de Lathyrus. Anjers telen in Nederland gebeurt niet veel meer, maar op de kwekerij van Robin van der Hoorn is dit nog te zien. Ook worden er elders op de Paradijsweg met vakmanschap bolbloemen op pot en helleborus gekweekt. Behalve authenticiteit is er in de regio ook ruimte voor nieuwe technologische ontwikkelingen die zorgen voor een meer duurzame teelt. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe energie in de grond wordt opgeslagen, zodat een kas verwarmd kan worden zonder aansluiting op het gasnet. Op de zorgboerderij / kwekerij is te zien hoe zorg van mensen met een beperking en een zorgboerderij / kwekerij samen gaan.

Activiteiten

Naast een kijkje in de kas worden tijdens Kom in de Kas diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Kinderen kunnen bij de zorgboerderij alpaca’s, kippen, geiten, schapen en konijnen aaien en foto’s maken voor op Instagram. Uitleven in een ballenbad en op een springkussen, corsages maken en bloemschikken. Kinderen kunnen meedoen aan een prijsvraag waarmee de beleving in de kas wordt vergroot en leuke prijzen mee zijn te verdienen.

Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, tussen 10-17 uur. Volg Kom in de Kas ook via Facebook (voor Nieuwkoop: komindekasnieuwkoop), Twitter en Instagram. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl