Klankmeditatie

Woubrugge – Op woensdag 27 februari om 20.00 uur en op donderdag 28 februari om 10:00 uur kun je weer eens heerlijk meedoen aan een klankmeditatie. Dit wordt verzorgd door Mieke Scholts van ‘Indeklanktuin’ uit Woubrugge.
Wat zijn klankmeditaties?
In ons dagelijks leven hebben wij voortdurend allerlei gevoelens en is er een voortdurende gedachtenstroom. Meditatie is er op gericht ons los te maken van die gedachten en het hier-en-nu bewust te ervaren. Meditatie geeft de mogelijkheid om de waan van de dag los te laten. Het leidt tot een nieuwe manier van kijken naar de wereld.
Wat doen klanken?
Klank is geluid en geluid is trilling. Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, geleidt het heel gemakkelijk geluidstrillingen. Geluid, dat wij niet alleen horen, maar door de trilling ook kunnen voelen. De trilling van de klankschalen en het resoneren van die trilling werken door, zowel in het lichaam als in de geest. De klanken kunnen blokkades oplossen en scheppen zo ruimte. Klanken fungeren als middel om in harmonie te komen. De levensenergie vindt weer haar natuurlijke stroom: u wordt zich weer bewuster van wat er in uzelf en in uw leven speelt.
De losmakende werking van de klankschalen biedt ruimte aan de creativiteit en vindingrijkheid van onze geest. Groei en inzicht is het gevolg.
Meer info: https://triggr.nu/agenda/klankmeditatie/alle/