KinderzwerfboekStation geopend in Zwembad De Wel

Nieuwkoop – In de hal van De Wel is een KinderzwerfboekStation geopend.

In deze boekenkast staan kinderboeken die mogen gaan zwerven. Kinderzwerfboek: “Wij willen kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Je hebt je hele brein nodig om te lezen: waarneming, taal, redeneren, geheugen, aandacht en vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Lezen prikkelt de verbeelding. Je kunt je helemaal verliezen in een verhaal en je eigen fi lm erover maken in je hoofd. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend.”  Stationschef Anneloes Hijdra vertelt heel enthousiast over “haar” andere station in De Vossenschans in Ter Aar. Daar vliegen de boeken soms de deur uit en maken ze veel kinderen blij. Het grote voordeel van een zwerfboekenkast is dat het gratis en laagdrempelig is. Je hoeft niet lid te zijn van een bibliotheek en je hoeft het boek ook niet binnen een bepaalde tijd weer terug te brengen. Nog beter, je hoeft hem helemaal niet terug te brengen, je kan hem namelijk ook weggeven aan een vriendje of achterlaten op een plek waar een ander kind hem weer kan vinden. Zo zwerft het boek door de regio, door het land of misschien wel over de hele wereld!
Als je een boek gevonden hebt kan je dat melden op www.kinderzwerfboek.nl  Degene die het boek uit zwerven heeft gestuurd en het dus heeft geregistreerd op die site, kan zo zien waar zijn of haar boek naar toe reist. Het melden van een boek als jij hem gelezen hebt is leuk, maar zeker niet verplicht. De boeken in een KinderzwerfboekStation zijn bedoeld voor kinderen tot een jaar of twaalf. Juist deze kinderen zijn veel in De Wel te vinden, waardoor dit een ideale locatie is voor een KinderzwerfboekStation. Voor kinderen die te jong zijn om zelf te lezen zijn er ook voorleesboeken.
Ze streven er naar om boeken in verschillende talen in de kast te hebben, zodat er voor iedereen iets leuks te vinden is. Heeft u zelf nog boeken over die mogen gaan zwerven? Die kunnen ingeleverd worden bij De Wel en Anneloes zorgt er dan voor dat ze een zwerfsticker krijgen en op pad kunnen gaan.