Kinderen in hete auto

Ter Aar – De politie heeft donderdagmiddag tegen 16.00 uur twee kleine kinderen uit een geparkeerde auto bij de Digros gehaald.

Rond 15:40 uur kreeg men de melding dat er twee kleine kinderen in een geparkeerde auto zaten. De auto zou geparkeerd staan in de volle zon op de parkeerplaats bij de Dirk supermarkt in Ter Aar.

De politie is met spoed ter plaatse gegaan en heeft de kinderen uit hun benarde positie bevrijd. Ter controle zijn beide kinderen nagekeken door het ambulancepersoneel en hoefden gelukkig niet mee. De toegesnelde vader, een 38-jarige man uit de gemeente Kaag en Braassem is aangehouden en de kinderen zijn na een ijsje op het politiebureau door een familielid opgehaald. De Officier van Justitie bepaalt de straf. Door de politie is een zorgmelding bij Veilig Thuis gedaan.

Gezien de enorm hoge buitentemperatuur kan de temperatuur in een afgesloten auto binnen 5-10 minuten al tot levensbedreigende hoogtes stijgen. Daarom nogmaals, gaat u boodschappen doen? Haal kinderen en huisdieren uit de auto!

Ook wil de politie omstanders bedanken voor hun hulp. Ze hebben melding gemaakt, geprobeerd de auto te openen en een laken voor de auto gehouden om de auto in de schaduw te krijgen.