KIES voor jeugdhulp bij echtscheiding

Nieuwkoop – Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Vanaf maandag29 oktober start een serie van acht wekelijkse bijeenkomsten bij het CJG in De verbinding.

Hoe kinderen omgaan met de nieuwe situatie kan zeer verschillend zijn. Hoe kun je een kind begeleiden in deze moeilijke tijd? KIES (Kinderen In EchtscheidingsSituaties) helpt.

Tijdens de spel- en praatgroep leren kinderen de scheiding beter te begrijpen en kunnen ze gemakkelijker omgaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: je kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Bij KIES krijgen kinderen door middel van leuke werkvormen, zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten ruimte om te vertellen wat zij op hun hart hebben. Zo leren kinderen beter begrijpen wat zij meemaken en vinden zij manieren om te kunnen omgaan met voor hen moeilijke situaties.

Er vinden 8 wekelijkse bijeenkomsten plaats van 16.00 tot 17.00 uur bij het CJG, De Verbinding 1 in Nieuwkoop. De bijeenkomsten zijn gratis. Aanmelden kan via cjg@nieuwkoop.nl