Kees Keijzer: Praktijkman pur sang

Nieuwkoop – Op woensdagavond 7 oktober was er een uitzending van het programma “Met Open Blik” vanaf 19.00 uur te beluisteren via RTV Hollands Midden.

Hierin was Kees Keijzer te gast, die de makers meenam in zijn wereld…

Keijzer woonde al klein mannetje aan de Langeraarse plassen. Daar had hij alles wat zijn hartje begeerde: Ruimte om het huis, uiteraard het water en slechts een paadje om het huis van slechts een meter breed. Stilzitten viel toen al niet mee. Het verdriet was groot toen hij naar Papenveer verhuisde, want zijn hart lag in Langeraar. Daar was ook “zijn” Welverro, waar hij als welp met scouting in aanraking kwam. Later heeft hij als begeleider diverse kampen georganiseerd. De gewezen timmerman is van meerdere markten thuis. Zo is hij betrokken bij de klussendienst van de gemeente Nieuwkoop, verzorgt hij de planten aan de lantaarnpalen, rijdt in de rondte op een duofiets en de buurtbus en heeft hij zowaar nog tijd over voor hobby’s. Zaalvoetbal, fietsen, lopen en klaverjassen kan hij hiertoe rekenen. Ook zijn zes kleinkinderen kunnen altijd een beroep op hem doen. Maar ja, wie niet. Keijzer kan moeilijk “nee” zeggen, wie het ook vraagt….

Zo is hij idolaat van het fabriceren van dingen. De man moet wel over een engelengeduld beschikken. Hij bouwde van een surfplank en skelter een heuse waterfiets voor op de plas en ook voor de scouting doet hij menigeen versteld staan van zijn innovatieve bouwwerken. Met name de gezelligheid en het sociale om voor iemand iets te kunnen betekenen betekent veel voor hem.

Aan het einde van het programma deed Keijzer een oproep om het klussenteam te benaderen. Maar liefat vijfentwintig mensen maken hiervan deel uit en verrichten allerhande werkzaamheden en dat is zéér divers van aard. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Henk Slof, die eerder in dit programna te gast was en de werkzaamheden coördineert. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0172-603255.

Over vier weken (4 november) is dit programma weer terug. Wie dan de gast is hoort u via RTV Hollands Midden, te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 1918 (radiokanaal) Uiteraard is dit ook te beluisteren op de website www.rtvhollandsmidden.nl