Kale kenners weer terug

Ter Aar – Na vijf weken winterstop haalden De Kale Kenners onlangs het stof van de microfoons om in het nieuwe jaar weer te gaan vlammen met gasten uit de sportwereld. Dit keer was Mark van der Weijden uit Langeraar, maar spelend voor hoofdklasser Argon uit Mijdrecht, degene die 2018 mocht aftrappen.

Hij werd al snel ontdekt door Alphense Boys, maar Altior liep als een rode draad door zijn loopbaan heen. Daar begon het allemaal. Tijdens zijn middelbare schooltijd kwam hij ook uit voor AVV Alphen, waar meerderen van zijn klasgenoten speelden. Toch weer terug naar Altior, waar hij vorig seizoen de promotie naar de derde klasse wist te bewerkstelligen. Argon verkeert in zwaar weer, maar Van der Weijden verzekerde de heren van lijfsbehoud.

Het tweede uur was Olympisch, wereld- en Europees kampioen Jetze Plat in de studio. Plat is onlangs genomineerd voor de Laureus Award, het hoogste wat men als atleet kan winnen. Het seizoen zit er op voor hem en dit mag men wel als een van de meest succesvolle seizoenen van hem noemen. Van de tweeëntwintig wedstrijden waaraan hij deelnam wist hij er maar liefst negentien te winnen.

Op 9 februari zijn de mannen weer terug. De winterspelen staan voor de deur en met de gasten wordt daarnaar gekeken. Wie dat zijn hoort u vanaf 19.00 uur via RTV Hollands Midden via de bekende kanalen.