Kale Kenners uit de startblokken

Nieuwkoop – Vrijdagavond 21 september, het begin van de herfst én de terugkeer van De Kale Kenners op RTV Hollands Midden. Dit keer werd geopend met de hoofdtrainer van de club die het dichtst bij de studio ligt: TAVV. Hoofdtrainer Frenk van der Kleij was te gast bij de mannen.

Van der Kleij heeft zowel als speler als trainer een mooie staat van dienst. Ooit getraind met Johan Cruijff als Ruud Gullit op Varkenoord in het roemruchte kampioensjaar van de Rotterdammers met daarnaast nog betaald voetbal ervaring bij HFC Haarlem en SVV/Dordrecht heeft Quick Boys man Van der Kleij een mooie loopbaan gekend. Ook heeft de Katwijker het voetbal even gelaten voor wat het was, totdat hij benaderd werd om assistent trainer te worden zonder papieren. Toch gegrepen door het trainersvirus is hij onder meer actief geweest bij onder meer Oliveo, Valken ’68, Rijnvogels, VV Benschop en JSV Nieuwegein. Nu dus bij TAVV begonnen aan zijn eerste seizoen. Qua uitslagen een redelijke voorbereiding gedraaid, maar er valt nog het een en ander te slijpen in zijn ogen.

Het zwemmen viel letterlijk in het water in het tweede uur, dus namen de heren een voorschot op de diverse competities van onze regio clubs. Nieuwkoop en NSV’46 komen dit seizoen uit in 3A. Aarlanderveen en  Zevenhoven gaan spelen in 4A, een zeer sterke klasse. Sportief speelt als enige regioclub in 4B. Op zondag is Altior actief in 2C. Hier ontmoeten zij onder andere KDO, ROAC en DOSR. In de gecombineerde derde/ vierde klasse hoopt Nicolaas Boys zich bij de eerste zes te scharen om in aanmerking te komen voor een promotieplek richting tweede klasse. De Kale Kenners hopen voor al deze clubs op een succesvol seizoen.

Over twee weken is dit radioprogramma weer op de bekende frequenties van RTV Hollands Midden: 5 oktober vanaf 19.00 uur op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 1918.