Kale Kenners nemen touwtjes weer in handen

Regio – De eerste uitzending van het vierde seizoen was weer ouderwets gevuld.
Twee zeer uiteenlopende gasten waren uitgenodigd om over hun sport te komen praten.
Uiteraard wordt er het eerste uur afgetrapt met voetbal. De uit Langeraar afkomstige Anthony Servinus is alweer bezig in zijn vijfde jaar bij CSW uit Wilnis. Zoals ieder jaar zijn er mutaties in een selectie, zo ook bij zijn vereniging. De voorbereiding op dit seizoen verliep nagenoeg probleemloos met goede resultaten in het bekertoernooi. Op zaterdag 21 september gaat hij met zijn ploeg op weg naar Haarlem naar het club met een historie: EDO. Echter rekent hij naast zijn eigen formatie Aalsmeer, HBOK en Purmerstein tot de titelkandidaten. Na deze uitwedstrijd wachten de Wilnissers laatstgenoemde op op eigen terrein. Zaak is om goed te starten in een zware reeks, zo aan het begin. Servinus heeft in ieder geval veel vertrouwen in zijn achttienkoppige selectie.
Het tweede uur was ingeruimd voor touwtrekken. De grondlegger van de Nieuwveense touwtrekvereniging Octopus begon halverwege jaren zeventig met zijn sport en reikte zelfs tot het Nederlands team. De heren aan tafel werden aangenaam verrast door de smeuïge details die Blijleven tentoonspreidde. Diverse keren overwoog de Zevenhovenaar om te stoppen maar zelfs een hernia kon hem niet dwingen om zijn grote liefde vaarwel te zeggen. Na zijn actieve carrière werd Blijleven coach en scheidsrechter en maakte veel buitenlandse trips mee in die hoedanigheden. “Ruk en Pluk” was zijn devies en ook de techniek, verschillen in de districten en trainingsmethoden kwamen aan bod.
Blijleven is ook al 25 jaar actief als wedstrijdleider bij het touwtrekken tijdens de jaarlijkse trekkertrek in Koudekerk. Met deze markante persoonlijkheid ging het uur snel om en waren de lachsalvo’s niet te tellen.
Over twee weken zijn De Kale Kenners weer terug met nieuwe gasten. Op vrijdag 5 oktober vanaf 19.00 uur is dit programma te beluisteren via RTV Hollands Midden. Deze is te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is er wereldwijd nog een mogelijkheid via de website www.rtvhollandsmidden.nl Graag tot dan!