Kaag en Braassem Poldertocht: Wandelen in klein Veenetië

Poldertocht start in Roelofarendsveen

Zondag 3 september is het weer zover: de Poldertocht. Heerlijk wandelen door het prachtige polderlandschap van Kaag en Braassem. De 8e editie van deze unieke wandeltocht belooft weer een bijzondere te worden. Tuincentrum de Veense Bukker in Roelofarendsveen is deze keer de start- en finishplaats. Van daaruit heeft de organisatie vier prachtige, unieke wandelroutes uitgezet, langs de Wijde AA en het Braassemermeer en dwars door de daarachterliggende waterrijke polders. Dit inspireerde de organisatie tot de slogan: “Wandelen in klein Veenetië”.

De Kaag en Braassem Poldertocht wordt georganiseerd door Rotaryclub Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem. Door ieder jaar te kiezen voor een andere start- en finishplaats in de gemeente, biedt de organisatie de wandelaars elke keer weer verrassende, eenmalige routes door de gemeente Kaag en Braassem. Daarnaast zorgen bijzondere Polderverrassingen onderweg voor veel enthousiasme. In de loop der jaren heeft de Poldertocht dan ook grote bekendheid gekregen bij wandelliefhebbers uit de regio en ver daarbuiten. Veel wandelaars komen jaarlijks terug.

Wandelen door kassen
De Poldertocht biedt voor ieder wat wils. Er zijn vier routes uitgezet, van 5, 10,5, 15,5 en 22 kilometer. Ze voeren dit jaar over dijken, weilanden en tuinbouwgronden die normaal gesproken niet voor wandelend publiek toegankelijk zijn. Zo wordt er dwars door een aantal tuinbouwkassen gelopen en een prachtige heemtuin. Bootjes en speciaal aangelegde bruggetjes over de vele slootjes die het polderlandschap in Roelofarendsveen(itië) rijk is, zorgen ervoor dat de wandelaars met droge voeten de finish bereiken.

Poldertocht_Hoogmade_2016_-_24_kopie[1]

Polderverrassingen
Naast de mooie en unieke routes die gewandeld kunnen worden, zorgt de Poldertocht voor vertier onderweg in de vorm van bijzondere Polderverrassingen. Er is muziek, beeldende kunst en kinderen kunnen onder andere visjes vangen, dieren knuffelen en uitdagende hersenkrakers oplossen in een leuke speurtocht. Aan het einde van de Poldertocht wacht de wandelaars weer de felbegeerde Poldertocht medaille. De stempelposten onderweg zijn voorzien van koek en zopie, toiletten en EHBO.

Deelnemen aan de Poldertocht zorgt niet alleen voor veel wandelplezier. De opbrengst van de Poldertocht is bestemd voor de Monique Velzenboer Foundation / het Liliane Fonds (inschrijfgelden) en de schaatsclubs (catering). Voor de liefhebbers wordt er bovendien onderweg een heerlijke polderpicknick geserveerd, waarvan de opbrengsten eveneens naar deze twee goede doelen gaan.

Poldertocht_Hoogmade_2016_-_339_kopie[1]

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er zondag 3 september weer een mooie Poldertocht van te maken. Wie deel wil nemen, hoeft zich niet van tevoren in te schrijven, maar kan zich op 3 september melden bij de startlocatie: Tuincentrum de Veense Bukker, Hazenpad 1, Roelofarendsveen. Meer informatie: www.poldertocht.com